Антонио Таяни е новият временен национален секретар на Forza Italia. Това

...
Антонио Таяни е новият временен национален секретар на Forza Italia. Това
Коментари Харесай

Италианският външен министър Таяни наследява Берлускони като лидер на Forza Italia

Антонио Таяни е новият краткотраен народен секретар на Forza Italia. Това реши Националният съвет на партията, който го е избрал единомислещо, заяви държавната осведомителна организация  ANSA.



Той ще бъде водач на FI до свикването на идващия конгрес.

Гласуването се е провело с повдигане на ръка. 

" Не е елементарно да ръководиш политическо придвижване, което има Силвио Берлускони като собствен водач от съвсем 30 години. Мога единствено да подсигурявам своята ангажираност, увереност, предпочитание да трансформира всичките му фантазии в действителност. За да направя това, ще ми трябват всички вие, цялата ви ръководеща класа, определени чиновници, симпатизанти, бойци ", е декларирал той.  

Това е първият конгрес на партията след гибелта на Силвио Берлускони преди месец. 

Седящите в залата съветници: общо 213 позволени до гласоподаване са народни представители, министри, локални управници. През април 2022 година същият хотел в Рим Parco dei Principi е хазаин на конгреса на FI със завръщането на Берлускони на сцената. В залата е прожектирано видео, отдадено на създателя на FI.

" Моля, останете прави, това е първият Съвет, който се организира без Силвио Берлускони, е декларирал Таяни, мисля, че е по-добре да посветим повече от минута безмълвие, минута овации, само че виждам, че аплодисментите започнаха непринудено “. Аплодисментите са траяли няколко минути, до момента в който някой в ​​залата са викали " Силвио, Силвио “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР